Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
5 participantes
Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Ingredients:
Rendeix 4 pizzes grans de 30 cm de diàmetre de 1,5 cm de gruix
1kg de Farina
50g de Llevat premsada o 10 g de deshidratada
550cc d'aigua a temperatura ambient
2 cullerades o 12 cc d'oli
20g o 2 culleres de sal
1 cullereta de Sucre (4g)
PREPARACIÓ:
Formar una corona amb la farina, fer un buit en el centre en forma de cercle d'uns 22cm de diàmetre com per posar els líquids al seu interior. Posar en aquesta ¨ pileta ¨ uns 400cc de l'aigua i reservar la resta, l'oli i la sal amb el sucre i dissoldre bé amb les puntes dels dits, una vegada que es va dissoldre bé afegir el llevat i dissoldre amb les puntes dels dits , començar a barrejar amb la farina començant per la vora intern i anar formant una pasta prèvia a la formació de la massa en si. Incorporar la resta de l'aigua i seguir barrejant amb la farina.
Pastar com trencant el pasta fins aconseguir una massa suau, llisa i elàstica. Si aquesta molt dura afegir una mica més d'aigua, si per contra està molt tova que s'enganxa als dits afegir una mica més de farina. Deixar descansar 10 minuts tapada amb un plàstic o hule perquè no s'assequi. Tallar 4 trossos de massa i donar-los forma de pastes, fent-los girar sobre la taula enfarinada amb les palmes buides. Deixar descansar els panellets sempre tapats pel plàstic 20 minuts.
Estira els bollos sobre el motlle Rodó de 30cm aproximadament prèviament oliat o engreixada amb les puntes dels dits amb una mica d'oli. Deixar llevar fins que augmenti el doble de volum. Enfornar la massa sola fins que aquest cuita sense daurar i després decorar amb els ingredients que triï. Amb aquesta quantitat de farina rendeix cuatro pastes de 350 gc / o, per pizzes mitjana massa, si es vol fer pizzes més noies per motlle de 25 cm de diàmetre calcular els bollos de 250 gc / u.Si es vol fer només dues pizzes grans per exemple, amb 50% dels ingredients serà suficient.
És convenient pastar com a màxim de 1kilo de farina per primera vegada, amb més quantitat es fa molt difícil pastar el bollo.Cuando formem la massa primer afegir les ¾ parts de l'aigua i després la resta per anar veient com respon la farina, no totes les farines absorbeixen la mateixa quantitat de agua.Las prepizzas es poden guardar en el freezer en bosses individuals fins a sis meses.Para la cocció de la pizza el forn ha d'estar ben caliente.Tener en compte que el farcit de la pizza no convé que superi l'1 , 5cm. d'alçada.
Per l'èxit de la pizza és convenient utilitzar una mozzarella de gran calidad.El oli es pot reemplaçar per dues cullerades de crema, o de leche.Al moment de servir-l'ideal és utilitzar una base de fusta a mida, especial per pizzes donat que faciliten el seu tall.
Rendeix 4 pizzes grans de 30 cm de diàmetre de 1,5 cm de gruix
1kg de Farina
50g de Llevat premsada o 10 g de deshidratada
550cc d'aigua a temperatura ambient
2 cullerades o 12 cc d'oli
20g o 2 culleres de sal
1 cullereta de Sucre (4g)
PREPARACIÓ:
Formar una corona amb la farina, fer un buit en el centre en forma de cercle d'uns 22cm de diàmetre com per posar els líquids al seu interior. Posar en aquesta ¨ pileta ¨ uns 400cc de l'aigua i reservar la resta, l'oli i la sal amb el sucre i dissoldre bé amb les puntes dels dits, una vegada que es va dissoldre bé afegir el llevat i dissoldre amb les puntes dels dits , començar a barrejar amb la farina començant per la vora intern i anar formant una pasta prèvia a la formació de la massa en si. Incorporar la resta de l'aigua i seguir barrejant amb la farina.
Pastar com trencant el pasta fins aconseguir una massa suau, llisa i elàstica. Si aquesta molt dura afegir una mica més d'aigua, si per contra està molt tova que s'enganxa als dits afegir una mica més de farina. Deixar descansar 10 minuts tapada amb un plàstic o hule perquè no s'assequi. Tallar 4 trossos de massa i donar-los forma de pastes, fent-los girar sobre la taula enfarinada amb les palmes buides. Deixar descansar els panellets sempre tapats pel plàstic 20 minuts.
Estira els bollos sobre el motlle Rodó de 30cm aproximadament prèviament oliat o engreixada amb les puntes dels dits amb una mica d'oli. Deixar llevar fins que augmenti el doble de volum. Enfornar la massa sola fins que aquest cuita sense daurar i després decorar amb els ingredients que triï. Amb aquesta quantitat de farina rendeix cuatro pastes de 350 gc / o, per pizzes mitjana massa, si es vol fer pizzes més noies per motlle de 25 cm de diàmetre calcular els bollos de 250 gc / u.Si es vol fer només dues pizzes grans per exemple, amb 50% dels ingredients serà suficient.
És convenient pastar com a màxim de 1kilo de farina per primera vegada, amb més quantitat es fa molt difícil pastar el bollo.Cuando formem la massa primer afegir les ¾ parts de l'aigua i després la resta per anar veient com respon la farina, no totes les farines absorbeixen la mateixa quantitat de agua.Las prepizzas es poden guardar en el freezer en bosses individuals fins a sis meses.Para la cocció de la pizza el forn ha d'estar ben caliente.Tener en compte que el farcit de la pizza no convé que superi l'1 , 5cm. d'alçada.
Per l'èxit de la pizza és convenient utilitzar una mozzarella de gran calidad.El oli es pot reemplaçar per dues cullerades de crema, o de leche.Al moment de servir-l'ideal és utilitzar una base de fusta a mida, especial per pizzes donat que faciliten el seu tall.
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
la pizza es el meu menjar preferit :P
NuryMaron- I un últim atac de la Marinera Lluna desbloquejat!
- Nombre de missatges : 11698
Punts : 17427
Reputació : 187
Fecha de inscripción : 15/03/2011
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Quin és el vostre sabor preferit? ami m'agrada molt la calzone i la hawaiana!
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
La meva pizza preferida es la barbacoa :pNurietta9 escrigué:Quin és el vostre sabor preferit? ami m'agrada molt la calzone i la hawaiana!
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
si també esta molt bona, i que les acostumes a comprar al tele pizza o del súper o les fas tu ? :O
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Jo les acostumo a comprar las de casa teradelles algun com les comprem i quan anem a casa de la meva tieta les fem alli el meu per feia pitzzes abansNurietta9 escrigué:si també esta molt bona, i que les acostumes a comprar al tele pizza o del súper o les fas tu ? :O
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
si m'agraden las de tarradelles hi ha unes campofrio crec amb salsa que estan molt bé també :P
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Sem fa la boca aigua :p quina llastima que s'e ma espallat el forn i no podem menjar T.TNurietta9 escrigué:si m'agraden las de tarradelles hi ha unes campofrio crec amb salsa que estan molt bé també :P
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
a mi la de tonyina, vegetal, gambes i formatge... els que son en paninis tambe m'agraden molt (ingredients posats sobre pa)
NuryMaron- I un últim atac de la Marinera Lluna desbloquejat!
- Nombre de missatges : 11698
Punts : 17427
Reputació : 187
Fecha de inscripción : 15/03/2011
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
mhh... els panninis tambe estan bonissimsnury escrigué:a mi la de tonyina, vegetal, gambes i formatge... els que son en paninis tambe m'agraden molt (ingredients posats sobre pa)
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
que son tipo piccolinis?
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
si algo aixi pero els panninis els fem caserosNurietta9 escrigué:que son tipo piccolinis?
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
ah ok llavors segur surten millor jeje
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Nurietta9 escrigué:que son tipo piccolinis?
no exactament... la meva mare els fa a casa amb la barra de un quart
avera poso una foto d'internet perq te'n facis una idea
NuryMaron- I un últim atac de la Marinera Lluna desbloquejat!
- Nombre de missatges : 11698
Punts : 17427
Reputació : 187
Fecha de inscripción : 15/03/2011
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
ahh hem sona d'haver-los vist algun cop a algun restaurant pot ser tenen molt bona pinta ^^
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
A MI MTAMBE ME ENCANTEN LES PIZZES SON TAMBON ES ME ENCATEN 4 ESTACIONES I LES CASA TARRDELES SON BONISIMES
eljuan368- A punt per desbloquejar més atacs...
- Nombre de missatges : 8715
Punts : 15589
Reputació : 93
Fecha de inscripción : 02/01/2011
Edad : 31
Ubicació : son ferriol(palma de mallorca)
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
eljuan368 escrigué:A MI MTAMBE ME ENCANTEN LES PIZZES SON TAMBON ES ME ENCATEN 4 ESTACIONES I LES CASA TARRDELES SON BONISIMES
jo crec qu eno he porvat mai la 4 estacions pero te molt bona pinta :P
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
Nurietta9 escrigué:eljuan368 escrigué:A MI MTAMBE ME ENCANTEN LES PIZZES SON TAMBON ES ME ENCATEN 4 ESTACIONES I LES CASA TARRDELES SON BONISIMES
jo crec qu eno he porvat mai la 4 estacions pero te molt bona pinta :P
di que la te
eljuan368- A punt per desbloquejar més atacs...
- Nombre de missatges : 8715
Punts : 15589
Reputació : 93
Fecha de inscripción : 02/01/2011
Edad : 31
Ubicació : son ferriol(palma de mallorca)
Re: Recepta bàsica per la masa d'una pizza mmm
quins ingradients porta?
Nurietta- Amb tranquilitat, soc el millor
- Nombre de missatges : 4748
Punts : 10630
Reputació : 118
Fecha de inscripción : 16/04/2011
Ubicació : Barcelona
Temas similares
» Toriage [RECEPTA]
» Macarons recepta!
» Creps [Recepta]
» Recepta mooool dolça Coulant de chocolata !!
» Macarons recepta!
» Creps [Recepta]
» Recepta mooool dolça Coulant de chocolata !!
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum